e-Cloud er våre skytjenester som har vært under kontinuerlig utvikling av eProvider siden 2006. Vi tilbyr et stort utvalg tjenester, levert til deg i henhold til avtalt ytelse, tilgjengelighet og pris.

Våre skytjenester oppgraderes fortløpende og omfatter et stadig voksende utvalg av applikasjoner og tjenester. Disse brukes daglig av hundrevis av brukere over hele verden.

Ta kontakt og fortell oss om dine behov. Vi gleder oss til å løse utfordringer som ikke er hyllevare!

Les mer om våre skytjenester:

ASP (Application Service Provider) er en skytjeneste hvor vi forvalter kundens data og applikasjoner. Man fjerner behovet for lokal infrastruktur og leier plass til bedriftenes data og applikasjoner i skyen. ASP er kanskje den mest driftssikre og pålitelige tjenesten vi leverer til markedet.

Hos de fleste bedrifter er IT en kritisk del av hverdagen. Det settes stadig høyere krav til oppetid, sikkerhet og hastighet etterhvert som bedriften vokser. Videre blir applikasjonene også mer og mer krevende. Dette medfører at bedriften må bruke ressurser og ha høy kompetanse innen IT – dette er lite kostnadseffektivt.

Vår ASP-tjeneste gir bedriften din en standardisert, sikker og stabil IT-løsning – men viktigst av alt lar det deg fokusere 100% på ditt eget arbeid.

Fordeler:

 • Reduserte maskinvarekostnader
 • Faste og forutsigbare IT-kostnader
 • Økt sikkerhet
 • Høy tilgjengelighet
 • Support fra kyndige IT-konsulenter
 • Økt IT-kompetanse uten å måtte ansette
 • 24/7 overvåking av IT-systemer
 • Høy hastighet
 • Daglig sikkerhetskopiering
 • Brannmur beskyttelse
 • Anti-Virus, Anti-Spam og Spamfilter på alle tjenester
 • 99,5% oppetid på kritiske tjenester

 • Vi påtar oss ansvaret for din totale IT-løsning. Videre tar vi oss av all oppgradering og gjør den nødvendige jobben som trengs for at du skal få et stabilt IT-system – både oppgraderinger, support, drift, tilrettelegging av ny programvare og rådgiving.

  Legg dine applikasjoner i vår e-Cloud og gjør tilgjengelighet, deling og samarbeid til en lek!

  Full kontroll

  Behov for egen server? Med e-Cloud VPS (Virtual Private Server) får du full kontroll over systemet, enten du ønsker å kjøre Microsoft Windows eller et annet operativsystem. Du definerer hvor mye maskinvare du har behov for, og vi står for drift og vedlikehold av maskinvare mens du selv har full kontroll.

  e-Cloud VPS leveres med ulike service- og supportavtaler tilpasset ditt behov. Tjenesten kan kombineres med konsulenttjenester dersom du har behov for hjelp etter leveranse, og kan hele veien skaleres etter ønske og behov.

  Fordeler:

 • Ubegrenset dataoverføring/trafikk
 • Høyhastighets storage
 • Automatisk «fail over»
 • «High Availability» virtialiserings teknologi
 • Dedikerte IP-adresser
 • Monitorering
 • Brannmur opsjoner
 • 2 dagers backup innkludert med opsjoner
 • VPN opsjoner

 • Med e-Cloud Client tilbyr vi styring og vedlikehold av din konvensjonelle klient/server infrastruktur. Vi gir dine kontorer sikker tilgang til vårt datasenter, noe som gjør at vi kan ta over hele driften av IT-løsningene dine.

  e-Cloud Client skreddersys etter enhver virksomhet sitt behov. Leveres og driftes av vår kompetente servicedesk.

  Vi har førsteklasses fasiliteter som lar deg trygt plassere din infrastruktur hos oss

  Co-location er noe vil tilbyr virksomheter med egen dedikert maskinvare i de tilfellene man mangler et trygt datasenter å plassere disse i. Man kan leie plass per unit eller hele rack – alt etter behov.

  eProvider tar seg av driften av datasenteret, samt feilsøking og støtte for maskinvaren dersom ønskelig. Co-location er også et unikt sted å begynne for å opparbeide tillit til din leverandør, som igjen ofte fører til en overgang til VPS og ASP produkter over en lengre periode. eProvider er nettopp en slik leverandør som setter oss inn i våre kunders prosesser og virksomhet. Vi gir gode råd, og hjelper med videre vekst om man skulle ønske en overgang til e-Cloud tjenestene eller vil fortesette med egen serverpark.

  Vi leverer «Managed Firewalls»

  Mange bedrifter tror at én router er nok sikring for å beskytte virksomhetens data, men sannheten er en helt annen. En router gjør ikke noe annet enn å peke datatrafikken i riktig retning. En brannmur inspiserer og beskytter bedriftens data og nettverkstrafikk.

  Oppgaven til en brannmur er å stoppe potensielle angrep mot bedriften. I dag finnes det tusenvis av daglige angrep mot tilfeldig utvalgte bedrufter, noe vi i eProvider setter en stopper for. Et angrep er alt ifra virus til datasnoking hvor man prøver å tilegne seg ulovlig inngang i bedriftens data – og siden en brannmur er det første leddet mellom internett og bedriftens nettverk ønsker man alltid å få stoppet angrep ved inngangsdøren.

  Vi har er partner med Watchguard som leverer markedsledende brannmurer i alle størrelser. At tjenesten er «Managed» betyr at vårt driftssenter overvåker hendelsene og konfigurerer brannmuren etter behov. Vi sørger for at brannmuren til en hver tid er oppdatert og at lisensieringen på antivirus og annen programvare er i orden.

  Hos oss har vi gjort brannmurer om til en tjeneste! Vi har forstått at våre kunder ikke innehar nødvendig kompetanse på området og leier derfor ut brannmurer. Dette gjør at ansvaret faller på oss, og at vi tar oss av din sikkerhet. Vi oppgraderer etter behov og overvåker ditt første sikkerhetsledd mot internett.

  Hastighet spiller en stor rolle!

  Lyse Fiber har kanskje skandinavias raskeste og mest stabile fibernett. Stabile og raske linjer er helt avgjørende for et selskap som eProvider som daglig leverer hundrevis av tjenester til virksomheter over hele verden i fra vårt datasenter.

  Nettopp på grunn av stabilitet og hastighet har vi selv valgt Lyse Fiber som vår partner til leveranse av fiber-tjenester til vårt datasenter, men det stopper ikke der. Vi er også en stolt underleverandør av Lyse Fiber og Altibox sine bredbåndsprodukter. For din virksomhet betyr dette «kortreiste data» som minimerer tiden i fra du klikker på noe til resultatet vises på skjermen.

  Har du tjenester eller produkter i vår e-Cloud vil det være smart å benytte samme fiberleverandør som vi gjør, veien blir kortere og dine data og trafikk eksponeres ikke på nettet i samme grad – noe som øker sikkerheten.

  Fiber produktene leveres i fra 4mbit og opp til flerfoldige gigabit- alt etter ditt behov som vi gjerne analyserer i forkant.

  Konseptet e-Cloud eies og driftes av eProvider AS som har drevet med skytjenester siden 2006. e-Cloud er et alternativ til konvensjonelle driftsløsninger hvor bedrifter på egenhånd, eller sammen med leverandører oppretter en dedikert infrastruktur per bedrift.

  I dagens digitalisering er denne trenden snudd, og vi var tidlig ute med å konsolidere IT-plattformer slik at man kunne dele ressurser i datasentre mellom flere bedrifter. På denne måten får man utnyttet kostbar teknologi på en helt annen måte, på kryss av selskaper over hele verden.

  Forskning innen digitalisering viser at de bedriftene som satser og klarer å utnytte de digitale mulighetene, oppnår en økt produktivitet på inntil 60%. Vi er stolte av å kunne si at vi har levert en velfungerende IT-plattform som har bidratt til at mange har lykkes med akkurat dette.

  På ledersiden ønsker mange selskaper at intern IT-avdeling skal har det overordnede ansvaret for IKT. I tillegg skal de lede arbeidet med å digitalisere samt utnytte teknologi for å bli bedre. Dette bringer ofte utfordringer innen kompetanse og ressursbruk. På e-Cloud plattformen setter våre spesialister seg sammen med kunden og letter på disse oppgavene.

  Dagens bedriftsledere har for lenge siden sett verdien i å flytte ut i skyen, så hvorfor ikke la de med fagkompetanse utføre disse prosjektene? Sammen med deg som kunde bygger vi en skalerbar infrastruktur som er fremtidsrettet og fleksibel. Dette gjør at du kan fokusere på din kjernevirksomhet mens vi gjør det vi kan best – IKT!

  Trenden i disse dager er at flere selskaper ønker å kompensere eller utvide plattformen sin med løse skytjenester. e-Cloud er nettopp en slik plattformtjeneste som daglig vedlikeholdes for samtlige kunder. Alt til en fast pris i måneden per bruker!